Get Adobe Flash player

Collagen Elastin

Osnovna razlika u tkivu mlade i zrele kože je nivo kolagena.To što kolagena ima znatno manje u zreloj koži ima za posljedicu smanjenje njene elastičnosti.Collagen Elastin je paleta preparata koja nadomješta smanjenju proizvodnju kolagena u zreloj koži nativnim kolagenom veoma slične prirode.Tako koži vraća mladost, a osobama koje se tretiraju ovom paletom zadovoljstvo izgledom.

Proteini u kozmetici

Upotreba proteina u kozmetici ima dugu tradiciju.Veoma dugo je poznata upotreba jaja za poboljšanje sjaja i općeg izgleda kože i kose.Naučno je potvrđeno da se pozitivno estetsko djelovanje svih tih sredstava zasniva na sadržaju proteina u njima.Dokazano je da proteini kao kozmetoterapeutici poboljšavaju stanje kože, kose i noktiju.
 
U XX stoljeću proteini su postali veoma atraktivni i visoko cijenjeni sastojci u kozmetičkim preparatima.Nedostatak proteina u koži izaziva atrofiju, dehidrataciju, pojavu bora i druge nepoželjne pojave.
 
Kolagen i elastin su proteini koji su odgovorni za čvrstoću, elastičnost i otpornost kože.

Kolagen

Kolagen je najzastupljeniji protein u organizmu sisara i iznosi 30% svih proteina.Skuplja se u obliku karakterističnih vlakana koja obezbjeđuju integritet kožnog tkiva.
 
Jedan od osnovnih promjena koja se dešavaa u procesu starenja kože je smanjenje sinteze kolagena, što dovodi do pojave bora i promjena na koži.
Kolagen se odlikuje velikom sposobnošću da veže vodu.Smatra se da 15% kolagena veže 85 djelova vode, što znači da hidratizira kožu i doprinosi regeneraciji vezivnog tkiva. Eksperimentalnim radovima dokazano je da samo nativni kolagen djeluje pozitivno na kožu, jer naturacija dovodi do gubitka sposobnosti da veže vodu.
 
Kozmetička kuća „Gigi“ kao izvor za dobivanje kozmetičkog kolagena, koristi biljne i životinjske organizme iz mora, planktone i morske alge.Oni su značajani izvori proteina za kozmetičku primjenu.
 
Alge sadrže visoki postotak proteina i polisaharida. Chlorella je alga čije 50-60% ukupne mase čine proteini, koji se mogu usporediti sa proteinima mlijeka, sojinog brašna i pivskog kvasca.
 
Ovaj kolagen je topiv u vodi.
 
U preparatima za njegu kolagen se primjenjuje samo ili u kombinaciji sa elastinom. Koristi se kao vlažeće sredstvo pri čemu djeluje kao zaštitni koloid vlažeći je i omekšavajući je.

Elastin

U kozmetičkim preparatima koristi se tzv. Alfa elastin koji je topiv u vodi, tzv.hidrolizat.Elastin kao ni kolagen, nije prirodni iritans niti senzibilizator.
 
Kliničkim ispitivanjima je dokazano da je nakon primjene preparata sa elastinom došlo do značajnog poboljšanja strukture elastičnosti vlakana u koži i do povećanja elasticiteta kože i njenog estetskog izgleda. Koncentracija elastina u preparatima je 5-10 %.
 
Kako starimo; gubimo sposobnost za proizvodnju kolagena i elastina koji daju koži elastičnost. Kako vrijeme odmiče bore su sve uočljivije i postaju sve dublje.
 
COLLAGEN ELASTIN TREATMENT KREMA

Idealna krema za tretmane suhe, zrele, dehidrirane, izborane i atrofirane kože.Krema bogata elastinom i kolagenom biljnog i životinjskog porijekla iz mora, planktonima i algama. Također sadrži hyaluron sa liposomima.

Aktivne supstance: kolagen, elastin, hyaluron sa liposomima, urea, glycerin, petrolatum, biljno ulje, pročišćena voda iz Mrtvog mora, alge, pivski kvasac, sojino brašno.

Upotreba: Proizvod se koristi za masažu radi svoje podatnosti. Umasirava se lagano 5-10 minuta. Služi i kao završna krema. Može se kombinirati sa Collagen Elastin maskom.

Pakiranje: 260 ml

COLLAGEN ELASTIN MASKA

Maska bogata kolagenom i elastinom. Koristi se kod suhe, izborane, atrofirane kože lica, vrata i dekoltea. Kao i krema sadrži elastinom i kolagenom biljnog i životinjskog porijekla iz mora, planktonima i algama. Također sadrži hyaluron sa liposomima.

Upotreba: Maska se nanosi na lice, vrat i dekolte te ostavi da djeluje do 15 minuta. Ne ispire se nego se ostatak lagano umasira sa dodavanjem Cllagen Elastin treatment kremom.

Namon upotrebe maske koža postaje vlažna, zategnuta i dubinski nahranjena.

Aktivne supstance: elastin, kolagen, triethanolamine (kontrolira razinu pH vlažnosti kože), hyaluron sa liposomima, urea, glycerin, petrolatum, biljno ulje, pročišćena voda iz Mrtvog mora.

Pakiranje: 260 ml

 

Share/Save

Salon ljepote Pasadena

U našem Salonu ljepote Pasadena u ponudi imamo slijedeće usluge za žene i muškarce:
 

Ekskluzivni smo zastupnici

Na području Hrvatske od 2008. god. ekskluzivno zastupamo GIGI kozmetičke proizvode. Osim našeg Salona ljepote Pasadena, opskrbljujemo još mnoštvo kozmetičkih salona GIGI profesionalnom kozmetikom.

Isprobajte GIGI proizvode

Svakog radnog dana u Salonu ljepote Pasadena možete probati i detaljno se upoznati sa širokom paletom GIGI proizvoda. Za sve usluge koje nudimo koristimo isključivo profesionalnu GIGI kozmetiku.
 

Prezentacija GIGI kozmetike

Ukoliko želite da održimo prezentaciju proizvoda kozmetike GIGI u Vašem kozmetičkom salonu, slobodno nas kontaktirajte putem maila, telefona ili mobitela.